Doelstellingen

Doelstellingen

Onze centrale opdracht is stimulatie van het ontwikkelen, testen, uitwerken en opschalen van innovatieve sanerings- en zuiveringstechnieken voor zeer zorgwekkende stoffen in water, bodem en lucht.

 

 

Activiteiten

Ontdek hoe het Kenniscentrum Innovatieve Saneringstechnieken bijdraagt aan de ontwikkeling en praktijktest van vooruitstrevende saneringstechnieken door onderzoekers, bedrijven en de overheid samen te brengen.

Met financiële ondersteuning voor demo- en pilootprojecten streeft de KIS vzw naar een effectievere zuivering van bodem, water en lucht, met extra aandacht voor de maatschappelijke impact van sanering.

Samen bouwen we aan een kennisnetwerk dat informatie deelt, kennis versterkt en inzichten bevordert over saneringstechnieken, en waarbij de expertise van Vlaamse bedrijven internationaal wordt verspreid.

Specifieke Doelstellingen

  1. Faciliteren van de verbinding tussen kennisinstellingen, overheidsinstanties en bedrijven om wetenschappelijke en technologische expertise met betrekking tot saneringstechnieken van zeer zorgwekkende stoffen in bodem, water en lucht om te zetten in innovatieve toepassingen bij bedrijven.
  2. Bevorderen van inter- en multidisciplinaire samenwerking tussen diverse belanghebbenden (onderzoekers, beleidsmakers, burgers en ondernemers) om snelle implementatie van innovaties op zowel de Vlaamse als internationale markt te bewerkstelligen.
  3. Aantrekken, beheren en toewenden van financiële middelen en fondsen ter bevordering van innovatie en kennisontwikkeling rond sanerings- en zuiveringstechnieken voor chemische verontreiniging van bodem, water en lucht, met specifieke aandacht voor zeer zorgwekkende stoffen.
  4. Ondersteunen en bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar innovatieve sanerings- en zuiveringstechnieken voor chemische verontreiniging van bodem, water en lucht, inclusief onderzoek naar innovatieve socio-economische en beleidsmatige aspecten van saneringstrajecten.
  5. Verzamelen, beschikbaar stellen en verspreiden van informatie en kennis over sanerings- en zuiveringstechnieken.
  6. Evalueren en versterken van het maatschappelijk draagvlak voor innovatieve saneringstechnieken en bijdragen aan de beperking van de impact op mens en milieu van het productie- en consumptiesysteem in Vlaanderen.
  7. Stimuleren en intensiveren van samenwerking tussen de leden van de KIS vzw.